Do góry

Desery Przepis na:

Kulebiak z warzywami

Kulebiak z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 6

Wypróbowany przepis na "Kulebiak z warzywami"

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżka masła (płynnego)
  • 5 g suchych drożdży
  • 1 opakowanie mrożonej mieszanki warzyw
  • 2 jajka na twardo
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
  • 1 łyżka oliwy
  • sól
  • cukier
  • pieprz
  • kurkuma
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Zagrzać mleko, rozpuścić w nim drożdże, dodać odrobinę cukru. Zarobić ciasto z mąki, masła, jajka. Osolić, wlać drożdże, wyrobić gładkie ciasto. Odstawić, żeby urosło.

  2. Na oliwie przesmażyć warzywa. Dodać ryż, doprawić czosnkiem, solą, pieprzem, kurkumą. Posiekać jajka, wymieszać z masą, ostudzić.

  3. Ciasto rozwałkować, nałożyć farsz, zawinąć. Odstawić do wyrośnięcia na ok. 20 minut. Piec ok. 40 minut w temp. 180oC.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń