Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak kalipso"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 29
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1330
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 29
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1330
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Do miski wlej 2 łyżeczki sosu chili, dodaj czosnek, paprykę, tymianek, połowę kolendry, pół łyżeczki soli i 2 łyżeczki pieprzu. Wlej olej i dokładnie wymieszaj.
Piersi kurczaka natnij, aż do kości i włóż na noc do marynaty. Następnie ułóż mięso w piekarniku i piecz 10 minut po obu stronach, aż mięso będzie miękkie.
Przygotuj sos. Do garnka wlej mleko kokosowe i wrzuć mango. Gotuj na małym ogniu przez około 20 minut. Dodaj łyżeczkę sosu chili, łyżkę posiekanej kolendry i sok z limonki.
Całość zmiksuj, dopraw do smaku świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Filety podawaj z ryżem polanym sosem.Źródło: Na żywo