Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka przygotowany z pikantnymi i słodkimi dodatkami doskonale komponuje się z ryżem.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21642
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21642
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Składniki
W miseczce mieszamy składniki marynaty: olej, curry, pieprz cytrynowy, sól, paprykę mieloną, posiekany czosnek i papryczkę chili. Fileta z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Mięso zanurzamy w marynacie i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
Po tym czasie mięso wraz z marynatą wrzucamy na patelnię i obsmażamy na rumiano. Ryż wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Do zrumienionego mięsa dodajemy pokrojone w kostkę plastry ananasa i paprykę. Wlewamy sok z ananasa i całość dusimy do czau aż mięso będzie miękkie a sos zgęstnieje.
Na talerzach rozkładamy porcje ryżu a na nim przygotowanego fileta w sosie słodko-ostrym. Możemy posypać natką pietruszki lub kolendry.