Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka przygotowany z pikantnymi i słodkimi dodatkami doskonale komponuje się z ryżem.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2563
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1034
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 229
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2563
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1034
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 229
Składniki
W miseczce mieszamy składniki marynaty: olej, curry, pieprz cytrynowy, sól, paprykę mieloną, posiekany czosnek i papryczkę chili. Fileta z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Mięso zanurzamy w marynacie i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
Po tym czasie mięso wraz z marynatą wrzucamy na patelnię i obsmażamy na rumiano. Ryż wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Do zrumienionego mięsa dodajemy pokrojone w kostkę plastry ananasa i paprykę. Wlewamy sok z ananasa i całość dusimy do czau aż mięso będzie miękkie a sos zgęstnieje.
Na talerzach rozkładamy porcje ryżu a na nim przygotowanego fileta w sosie słodko-ostrym. Możemy posypać natką pietruszki lub kolendry.