Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w sosie serowo-śmietanowym

Kurczak w sosie serowo-śmietanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1813 Ocena: 41732

Dodano:

Odsłon: 3029

Ekspresowe przygotowanie, całość do naczynia żaroodpornego i do piekarnika. Świeża bagietka i całość zamyka się ;)

Składniki

  • 1/2 kg podudzi z kurczaka
  • 1 szklanka śmietanki 36%
  • 100 g twarogu koziego
  • 200 g mrożonych podgrzybków
  • 1 łyżka posiekanego lubczyku
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 1/4 łyżeczki sosu tabasco
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kurczaka myjemy, oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
    Śmietanę, pokruszony ser, rozmrożone grzyby, posiekany lubczyk, słodką paprykę, tabasco, sól i pieprz, dokładnie mieszamy. Dodajmy pałki z kurczaka, ponownie mieszamy.
    Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 45 min. w temperaturze 180°C.
    Podajemy ze świeżym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń