Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ukryty pod pyszną przykrywką
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 95
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 110
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 95
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 110
Składniki
Udka przyprawić solą i pieprzem , piec w temp.180 st. około 45 min.
W tym czasie przygotowac "przykrywkę"- orzechy, kardamon, czosnek i odrobinę soli zmielić melakserem, dodać majonez oliwę i sok cytr. wymieszać
Po 45 min. posmarowac kurczaka mieszanką i piec jeszcze ok.15 minut.
Smacznego