Do góry

Sałatki Przepis na:

Kurcze nać

Kurcze nać

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3927

Dodano:

Odsłon: 72800

Kurcze nać to sałatka o zdecydowanych a zarazem idealnie pasujących do siebie smakach. Na wszelakich spotkaniach czy przyjęciach w większym gronie efekt wow gwarantowany.

Składniki

  • podwójna pierś kurczaka
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 5 plasterków ananasa z puszki
  • pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki suszonej żurawiny
  • 2 - 3 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
  • przyprawa kebab-gyros
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pierś kurczaka oczyszczamy i kroimy w kosteczkę (1x1 cm) i marynujemy w oleju z przyprawą kebab-gyros. Po ok godzinie smażymy na lekko rumiano i studzimy.

  2. Seler naciowy kroimy w cienkie talarki, ananasa w małe kawałki a szczypiorek szatkujemy.
    Wszystkie te składniki łącznie z żurawiną, majonezem i jogurtem łączymy ze sobą i mieszamy doprawiając lekko solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 06 lutego Tego "nacia" zabieram. Ślinka cieknie. :))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 01 stycznia Super ta sałatka!Dodatkowo jeszcze moja ukochana suszona żurawinka....no pycha :))))

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń