Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To mój debiut jeśli chodzi o to danie, zrobiłam ją w wydaniu z orkiszem. Polecam!
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 179
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 87
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 331
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1475
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 179
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 87
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 331
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1475
Składniki
Orkisz zalej wodą i odstaw na 12 godzin. Następnie zlej wodę, przełóż go do garnka, zalej nową wodą i gotuj do jego miękkości
Sparz mak i trzykrotnie go zmiel w maszynce, lub jak mój, zalej gorącym mlekiem i chwilę zagotuj razem ( wg przepisu na opakowaniu na maku)
Orkisz i zmielony mak wymieszaj z miodem.
Dodaj sparzone uprzednio rodzynki, skórkę pomarańczową, pokrojone migdały i orzechy oraz śmietankę i wszystko dokładnie wymieszaj.
Tak przygotowaną kutię wstaw do lodówki.