Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można podać jako przekąskę, albo danie obiadowe. Kuleczki mięsne z ziemniakami, zapiekane z serem.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 656
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 228
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 656
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 228
Składniki
1. Do miski przekładamy mięso. 2. Cebulę obieramy drobno kroimy, dodajemy do mięsa. 3. Doprawiamy solą, majerankiem oraz papryką. 4. Wsypujemy bułkę tarta. 5. Wbijamy jajko, wyrabiamy masę.
6. Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. 7. Wykładamy formy muf fin.
8. Z mięsa robimy małe kuleczki i wkładamy w środek muf fin. 9. Zapiekamy 20 minut w 180 °C.
10. Po tym czasie każdą kuleczkę mięsną polewamy łyżeczką ketchupu.
11. Posypujemy startym serem na tarce o dużych oczach i 2 minut zapiekamy.
12. Przekąska gotowa. 13. Smacznego