Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kilku lat robię. Przepis niezawodny, zawsze się udaje i bardzo smakuje. W zimie mam namiastkę lata :) wystarczy tylko podsmazyć kiełbaskę z cebulką i mamy pyszne leczo.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 399
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2773
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 913
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14480
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 399
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2773
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 913
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14480
Składniki
1)Cukinię obieramy ze skórki i kroimy na dość duże kawałki 2)Paprykę kroimy w paski 3)Pomidory parzymy i ściagamy z nich skórkę
Na dno dużego garnka wlewamy olej. Grzejemy. Na goracy olej wrzucamy w pierwszej kolejności paprykę, dusimy i gdy trochę zmięknie wrzucamy cukinię i pokrojone pomidory. Dusimy do miękkości. Dodajemy zioła, pieprz i sól juz w trakcie gotowania. Pasteryzujemy około 20 minut. W zimie gdy otwieram słoik. Dodaję kiełbasę podsmażoną z cebulką. WAŻNE; nie dodajemy wody. Warzywa mają być w sosie własnym.