Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kilku lat robię. Przepis niezawodny, zawsze się udaje i bardzo smakuje. W zimie mam namiastkę lata :) wystarczy tylko podsmazyć kiełbaskę z cebulką i mamy pyszne leczo.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 448
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15361
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3241
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 448
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15361
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3241
Składniki
1)Cukinię obieramy ze skórki i kroimy na dość duże kawałki 2)Paprykę kroimy w paski 3)Pomidory parzymy i ściagamy z nich skórkę
Na dno dużego garnka wlewamy olej. Grzejemy. Na goracy olej wrzucamy w pierwszej kolejności paprykę, dusimy i gdy trochę zmięknie wrzucamy cukinię i pokrojone pomidory. Dusimy do miękkości. Dodajemy zioła, pieprz i sól juz w trakcie gotowania. Pasteryzujemy około 20 minut. W zimie gdy otwieram słoik. Dodaję kiełbasę podsmażoną z cebulką. WAŻNE; nie dodajemy wody. Warzywa mają być w sosie własnym.