Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańskie domowe i zdrowe lody. Są lekko orzeźwiające za sprawą mięty i mają fajny aksamitny smak dzięki awokado. Z gruszką fajnie się komponują. Proste lody do zrobienia w domu.
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 71
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 220
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 94
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 474
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 71
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 220
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 94
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 474
Składniki
Banana kroję na kawałki i zamrażam w woreczku wcześniej. Gruszki obieram i skrapiam połową soku z cytryny. Przekładam do garnka, wsypuję cukier i wlewam 6 łyżek wody. Gruszki gotuję na wolnym ogniu aż będą miękkie. Wystudzone przekładam do wysokiego pojemnika, dodaję banana zamrożonego, posiekaną miętę i miksuję blenderem. Awokado kroję na pół i wydrążam miąższ łyżeczką. Skrapiam sokiem z cytryny i dodaję do pozostałych zmiksowanych owoców. Ponownie blenduję całość. Przekładam do pojemnika i wstawiam do zamrażalnika na kilka godzin albo noc. Co godzinę mieszam mikserem. Przed podaniem wyjmuję lody 30 minut wcześniej z lodówki.Lody podaję na waflu i posypuję groszkami czekoladowymi.