Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13158
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4189
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43092
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 506
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 399
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 454
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13158
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4189
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43092
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 506
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 399
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 454
Składniki
Jeżyny zagotowujemy z 3 łyżkami cukru i lawendą. Gotujemy około 15 minut na małym ogniu.
Jajka ubijamy z resztą cukru. Dodajemy mleko i zagotowujemy, cały czas mieszając. Jak krem nieco zgęstnieje zdejmujemy z ognia i studzimy. Do ostudzonego kremu dodajemy śmietankę i mieszamy. Dodajemy również sos jeżynowy i ponownie mieszamy.
Przekładamy lody do pojemnika z pokrywką i wkładamy do zamrażalki na co najmniej 4 godziny. Co godzinę mieszamy lody balonową trzepaczką, aby się równo zmroziły.