Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 71
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17782
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 403
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5125
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2725
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 71
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17782
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 403
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5125
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2725
Składniki
Jeżyny zagotowujemy z 3 łyżkami cukru i lawendą. Gotujemy około 15 minut na małym ogniu.
Jajka ubijamy z resztą cukru. Dodajemy mleko i zagotowujemy, cały czas mieszając. Jak krem nieco zgęstnieje zdejmujemy z ognia i studzimy. Do ostudzonego kremu dodajemy śmietankę i mieszamy. Dodajemy również sos jeżynowy i ponownie mieszamy.
Przekładamy lody do pojemnika z pokrywką i wkładamy do zamrażalki na co najmniej 4 godziny. Co godzinę mieszamy lody balonową trzepaczką, aby się równo zmroziły.