Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na proste i bardzo smaczne lody krówkowe. Są słodkie, ale nie przesłodzone. Dobrane proporcje są idealne. Ich przygotowanie zajmuje naprawdę tylko chwilkę. Warto ich skosztować.
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1841
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 83
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1841
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 83
Składniki
Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy masę krówkową i dokładnie miksujemy aż składniki się połączą. Gdy to nastąpi do masy dosypujemy garść rodzynek lub wedle uznania garść drobno posiekanych ulubionych orzechów. Całość mieszamy delikatnie łyżką. Przelewamy do starego pojemnika po lodach, zamykamy wieczkiem i wstawiamy do zamrażalnika na 1 godz. Po tym czasie lody wyjmujemy i porządnie miksujemy. Mieszanie powtarzamy minimum 3 razy. Tak mniej więcej co godzinę.