Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na proste i bardzo smaczne lody krówkowe. Są słodkie, ale nie przesłodzone. Dobrane proporcje są idealne. Ich przygotowanie zajmuje naprawdę tylko chwilkę. Warto ich skosztować.
Ciasto czekoladowe, Ala Brownie z czekoladową polewą. W przepisie blacha pros...
Odsłon: 17
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 817
Ciasto czekoladowe, Ala Brownie z czekoladową polewą. W przepisie blacha pros...
Odsłon: 17
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 817
Składniki
Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy masę krówkową i dokładnie miksujemy aż składniki się połączą. Gdy to nastąpi do masy dosypujemy garść rodzynek lub wedle uznania garść drobno posiekanych ulubionych orzechów. Całość mieszamy delikatnie łyżką. Przelewamy do starego pojemnika po lodach, zamykamy wieczkiem i wstawiamy do zamrażalnika na 1 godz. Po tym czasie lody wyjmujemy i porządnie miksujemy. Mieszanie powtarzamy minimum 3 razy. Tak mniej więcej co godzinę.