Do góry

Desery Przepis na:

Lody krówkowe

Lody krówkowe

Autor: Szaffranka

Przepisów i artykułów: 65 Ocena: 559

Dodano: 13.05.2018

Odsłon: 4934

Przepis na proste i bardzo smaczne lody krówkowe. Są słodkie, ale nie przesłodzone. Dobrane proporcje są idealne. Ich przygotowanie zajmuje naprawdę tylko chwilkę. Warto ich skosztować.

Składniki

  • 600 ml śmietany 30 %
  • 400 g masy krówkowej
  • garść rodzynek lub pokrojonych drobno orzechów
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy masę krówkową i dokładnie miksujemy aż składniki się połączą. Gdy to nastąpi do masy dosypujemy garść rodzynek lub wedle uznania garść drobno posiekanych ulubionych orzechów. Całość mieszamy delikatnie łyżką. Przelewamy do starego pojemnika po lodach, zamykamy wieczkiem i wstawiamy do zamrażalnika na 1 godz. Po tym czasie lody wyjmujemy i porządnie miksujemy. Mieszanie powtarzamy minimum 3 razy. Tak mniej więcej co godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 13 maja Ale teraz mi smaka zrobiłaś hehe. Super smak, pycha :D Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń