Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na proste i bardzo smaczne lody krówkowe. Są słodkie, ale nie przesłodzone. Dobrane proporcje są idealne. Ich przygotowanie zajmuje naprawdę tylko chwilkę. Warto ich skosztować.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14045
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15932
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6426
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14045
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15932
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6426
Składniki
Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy masę krówkową i dokładnie miksujemy aż składniki się połączą. Gdy to nastąpi do masy dosypujemy garść rodzynek lub wedle uznania garść drobno posiekanych ulubionych orzechów. Całość mieszamy delikatnie łyżką. Przelewamy do starego pojemnika po lodach, zamykamy wieczkiem i wstawiamy do zamrażalnika na 1 godz. Po tym czasie lody wyjmujemy i porządnie miksujemy. Mieszanie powtarzamy minimum 3 razy. Tak mniej więcej co godzinę.