Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne lody o waniliowym smaku, bardzo słodkie. Ja następnym razem spróbuje je zrobić z niesłodzonego mleka i zobaczę jak wyjdą, bo w takiej wersji dużo ich nie najemy. A przecież takie lody własnej roboty są najlepsze.
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1177
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1177
Składniki
Mleko skondensowane wlewamy do śmietany kremówki.
Do kremówki dodajemy ekstrakt waniliowy.
Ubijamy przez kilka minut.
Tak przygotowana mieszankę wlewamy do maszyny do lodów i kręcimy lody.
Ja robiłam je przez około 45-50 minut. Powstałe lody mają konsystencję lodów włoskich z maszyny. Lody przechowujemy w zamrażalniku jeśli wam coś zostanie do zamrożenia, a przed spożyciem wyjmujemy je na około 15 minut . Smacznego !!!