Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne lody o waniliowym smaku, bardzo słodkie. Ja następnym razem spróbuje je zrobić z niesłodzonego mleka i zobaczę jak wyjdą, bo w takiej wersji dużo ich nie najemy. A przecież takie lody własnej roboty są najlepsze.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8395
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1222
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10107
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4617
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 663
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8395
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1222
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10107
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4617
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 663
Składniki
Mleko skondensowane wlewamy do śmietany kremówki.
Do kremówki dodajemy ekstrakt waniliowy.
Ubijamy przez kilka minut.
Tak przygotowana mieszankę wlewamy do maszyny do lodów i kręcimy lody.
Ja robiłam je przez około 45-50 minut. Powstałe lody mają konsystencję lodów włoskich z maszyny. Lody przechowujemy w zamrażalniku jeśli wam coś zostanie do zamrożenia, a przed spożyciem wyjmujemy je na około 15 minut . Smacznego !!!