Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak dla mnie idealne...uwielbiam kmin rzymski i curry
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 29
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1336
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 29
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1336
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Kotlety z łopatki oprószamy solą ,owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki. W tym czasie obieramy pieczarki ,kroimy na kawałki i razem z posiekaną cebulą i łyżką masła dusimy na wolnym ogniu oprószając solą. Gdy się podduszą ,zalewamy bulionem drobiowym ,dodajemy liść laurowy ,gotujemy dalej. Kotlety wyjmujemy z lodówki ,obtaczamy w mące i obsmażamy na przez krótką chwilę na rozgrzanym oleju. Przekładamy do sosu i dusimy na wolnym ogniu 20 min. dodając kumin i odrobinę curry ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Pod koniec dodajemy posiekaną natkę. Całość podajemy z pęczakiem i buraczkami.