Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5345
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5345
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Ciasto rozłożyć i wykroić kwadraty 40x40 cm ,na każdy położyć filet rybny. Zioła wymieszać z migdałami ,2 jajami , solą i pieprzem. Filety posmarować przygotowaną pastą ,zawinąć w ciasto. Pozostałe jajko rozdzielić. Białkiem posmarować brzegi ciasta i mocno docisnąć. Paczuszki posmarować rozkłóconym żółtkiem ,położyć na blasze przykrytej pergaminem. Piec w piekarniku ok.. 25 min. Brokuły oczyścić ,umyć ,podzielić na różyczki. Blanszować w osolonej wodzie ok. 5 min ,odcedzić ,przelać zimną wodą i osączyć. Bazylię opłukać i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w ósemki. Szafran rozpuścić w 1 łyżeczce gorącej wody. Śmietanę podgrzać w rondelku. Dodać cebulę ,bazylię i szafran ,doprawić solą i pieprzem. Sos zagotować na średnim ogniu ,przecedzić przez sitko i odstawić w ciepłe miejsce. Na patelni na maśle zrumienić sezam. Dodać brokuły ,wymieszać ,podgrzać ,doprawić solą i pieprzem. Rybę w cieście pokroić ,podawać z brokułami i sosem szafranowym