Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś w sosie śmietanowo-koperkowym

Łosoś w sosie śmietanowo-koperkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 5340

Dodano:

Odsłon: 12119

Wspaniała rybka którą bardzo szybko smacznie przyrządzimy w piekarniku :)

Składniki

  • filet z łososia
  • cytryna
  • śmietana 18% lub jogurt naturalny
  • ząbek czosnku
  • koperek
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Fileta z łososia dzielimy na mniejsze kawałki i odcinamy skórę. Następnie skrapiamy solidnie sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 20 min, w naczyniu żaroodpornym bez przykrycia.

  2. W czasie kiedy łosoś nam się piecze przyrządzamy sos śmietanowo-koperkowy. Do jogurtu naturalnego albo małej śmietany dodajemy ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę a następnie posiekany koperek. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy.

  3. Łososia wyjmujemy polewamy sosem i podajemy z ziemniaczkami, fasolką, z czym kto lubi :)


    SMACZNEGO :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń