Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niepowtarzalny aromat lubczyku w roli głównej
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1328
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7354
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2833
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1328
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7354
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2833
Składniki
Mięso ugotowałam prawie do miękkości i dodałam do niego warzywa bulionowe i ziemniaki, przyprawy oprócz soli i lubczyku.
Oczywiście można zrobić też wersję bezmięsną, wtedy warzywa bulionowe można obsmażyć na maśle. Pulpeciki: Gdy mięso było już miękkie obrałam je, dodałam przypraw, lubczyku, kaszy i jajo i zmalaksowałam.
Mokrymi dłońmi uformowałam małe pulpeciki. Włożyłam je do gotującej się zupy na parę minut, po wypłynięciu wyjęłam.
Zupę wyłączyłam, wyjęłam z niej warzywa bulionowe i całe ziemniaki i wszystko zmalaksowałam i dodałam z powrotem do zupy. Na sam koniec dodałam lubczyku i soli. Lubczyk niesamowicie zaromatyzuje zupę a ziemniaki są doskonałym nośnikiem smaku. Można podawać też z pulpecikami. Smacznego :)