Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niepowtarzalny aromat lubczyku w roli głównej
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 468
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666425
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 182
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 833
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5885
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 468
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666425
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 182
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 833
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5885
Składniki
Mięso ugotowałam prawie do miękkości i dodałam do niego warzywa bulionowe i ziemniaki, przyprawy oprócz soli i lubczyku.
Oczywiście można zrobić też wersję bezmięsną, wtedy warzywa bulionowe można obsmażyć na maśle. Pulpeciki: Gdy mięso było już miękkie obrałam je, dodałam przypraw, lubczyku, kaszy i jajo i zmalaksowałam.
Mokrymi dłońmi uformowałam małe pulpeciki. Włożyłam je do gotującej się zupy na parę minut, po wypłynięciu wyjęłam.
Zupę wyłączyłam, wyjęłam z niej warzywa bulionowe i całe ziemniaki i wszystko zmalaksowałam i dodałam z powrotem do zupy. Na sam koniec dodałam lubczyku i soli. Lubczyk niesamowicie zaromatyzuje zupę a ziemniaki są doskonałym nośnikiem smaku. Można podawać też z pulpecikami. Smacznego :)