Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron świderki z tuńczykiem

Makaron świderki z tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 772 Ocena: 14794

Dodano:

Odsłon: 2821

Kuchnia - Włochy południowe.

Składniki

  • 450 g makaronu świderki
  • 200 g czarnych oliwek
  • 180 g tuńczyka w oleju
  • 2 łyżki kaparów
  • 1 marynowana czerwona papryka
  • 10 filecików anchois
  • 100 ml oliwy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki listków masłowej bazylii
  • sól
  • pieprz
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Zmiksowałem oliwki, anchois i tuńczyka. Zmniejszyłem obroty miksera, cienką strużką wlałem oliwę. Masę połączyłem z drobniutko pokrojoną papryką, bazylią masłową i sokiem z cytryny. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Wymieszałem z ugotowanym makaronem.
    Przykryłem, odstawiłem na 3 minuty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń