Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z sosem quattro fromaggi

Makaron z sosem quattro fromaggi

Autor: Wanilia88

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 385

Dodano: 20.12.2013

Odsłon: 2427

To prawdziwa bomba kaloryczna, ale bardzo smaczna :)

Składniki

  • Makaron, np. spagetti
  • 500 ml śmietany 12%
  • 100 g sera żółtego, np. gouda
  • 100 g sera cammambert
  • 100 g sera pleśniowego Lazur
  • kawałek serka topionego śmietankowego
  • 1 średnia cebulka
  • łyżka masła
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

    Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Następnie wlewamy śmietanę i dodajemy wszystkie rodzaje sera, pokrojone w kostkę. Sos mieszamy rózgą, tak aby wszystkie kawałki sera rozpadły się. Gotujemy na wolnym ogniu kilka minut. Dla smaku można go przyprawić solą, pieprzem i ziołami.

    Następnie odcedzamy makaron i polewamy go przygotowanym sosem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mufinka 20 grudnia 2013 Jeden z moich ulubionych, "awaryjnych" przepisów - jak ma być pysznie i szybko. I... tak jest! :)
A co do kalorii - widział je ktoś kiedyś? Może wcale nie istnieją... ;D

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 20 grudnia 2013 racja, pyszna bomba, robię czasem taką pizzę, pychota

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń