Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deserek na dwa kęsy. Słodkie kawowe bezy, lekko kwaskowa bita śmietana i słodkie truskaweczki. Znika w jednej chwili.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 104
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 285
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1130
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2006
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25451
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 104
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 285
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1130
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2006
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25451
Składniki
W bezach ostrożnie nożem wycinamy wgłębienie. Schłodzoną śmietanę ubijamy, w trakcie dodajemy sok z limonki, cukier cynamonowy i pod koniec śmietan- fix . Cukier cynamonowy to nic innego jak drobny cukier trzcinowy z cynamonem. Do ubitej śmietany dosypujemy odrobinę zielonego barwnika, mieszamy. Śmietanę przekładamy do worka cukierniczego i napełniamy wnętrze bez i górę. Truskawki nacinamy pod skosem tworząc kwiaty i umieszczamy na wierzchołku bitej śmietany. Jemy od razu, lub schładzamy.