Do góry

Przetwory Przepis na:

Małosolne inaczej:)

Małosolne inaczej:)

Autor: ewadanuta

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 74

Dodano: 07.08.2010

Odsłon: 18208

Łatwo, tanio, szybko i pysznie:)

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyte ogórki kroimy w ósemki, ćwiartki w zależności od wielkości ogórka i wrzucamy do grubego worka spożywczego. Dodajemy pozostałe składniki: czosnek i korzeń chrzanu kroimy w grubsza kostkę, natomiast kwiat kopru i liść chrzanu pociac w mniejsze kawałki.

  2. Następnie wszystko solimy,zakręcamy worek i dokładnie ugniatamy (nie za mocno) i gotowe:) I tak zakręcony woreczek zostawiamy na noc, na drugi dzień są gotowe do jedzenia:)

  3. Dla bezpieczeństwa worek wsadzamy w jakieś naczynie np miskę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

basga 01 lutego 2011 Moja mama na zimę robi kiszone ogórki w 5 litrowych butelkach po mineralnej.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

alicja 11 sierpnia 2010 Jakie to inaczej?Toż to najzwyklejszy przepis

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wandulka 10 sierpnia 2010 Bardzo fajny i ciekawy przepis .A mnie właśnie już zabrakło słojów,
można tak na zimę zakisić ogórasy?

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń