Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
muffinki wyszły przepyszne wilgotne, puszyste
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 465
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 981
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 177
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2708
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 465
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 981
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 177
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2708
Składniki
Nagrzewamy piekarnik do 170st C z termoobiegiem. W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki, w drugiej mieszamy dokładnie śmietanę, olej jajka; dodajemy sok i skórkę z cytryny oraz startą marchewkę (ja swoją rozdrabniałam w blenderze).
Łączymy mokre składniki z suchymi za pomocą łyżki bardzo delikatnie mieszamy, tylko do wstępnego połączenia. Nakładamy ciasto do przygotowanych papilotek i pieczemy przez 20-25 min, aż będą ładnie wyrośnięte i złotawe na wierzchu.
Kiedy muffinki się pieką robimy krem w misce dokładnie łączymy serek kremówką, cukrem i ziarenkami wanilii. Muffinki dekorujemy kremem...