Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Taco" zrobione z tartej marchewki i żółtego sera z wtopionym liściem rukoli. Można je nadziewać na wiele sposobów, u mnie wersja bezmięsna, z pomidorem, awokado, rzodkiewką, czerwoną cebulą, rukolą i kremowym serkiem. Po prostu pycha!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19356
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1738
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232201
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19356
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1738
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232201
Składniki
Marchewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Nałożyć na gazę, mocno odcisnąć z soku. Ser żółty również zetrzeć na tarce o małych oczkach. Ser i marchewkę wyłożyć do miski, dobrze wymieszać widelcem. Podzielić na 4 równe części. Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. W dużych odstępach ułożyć 4 liście rukoli, na nie wyłożyć porcje marchewki z serem. Uformować na bardzo cienkie placki w kształcie koła o średnicy ok. 10 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C, piec ok. 10 minut.
Drewnianą łyżkę ułożyć na 2 szklankach ustawionych od siebie w dość dużej odległości. Wyjęte prosto z piekarnika, mocno gorące taco zagiąć na pół, ułożyć na rączce łyżki do ostygnięcia.
Marchewkowe taco nadziewać pokrojonymi warzywami, posmarować serkiem.