Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy schab, wzbogacony warzywami. Doskonałe danie na niedzielny obiad.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Schab delikatnie rozbić, doprawić solą i pieprzem. Włożyć do marynaty na 2 godziny. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Marchew utrzeć na tarce. Pozostałe warzywa pokroić w kostkę.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć obok siebie 8 gniazdek. Rozgrzać tłuszcz i podsmażać schab przez około 5-8 minut. Wyjąć na talerz. Na pozostały tłuszcz dodać marchew, smażyć około 3 minuty. Dodać cebulę i podsmażać około 2 minuty. Następnie dodać pieczarki i cukinię, smażyć około 2 minuty. Na koniec dodać suszone pomidory i oliwki. Całość podsmażać jeszcze około minutę.
Śmietanę wymieszać z przecierem pomidorowym. Na każde gniazdko wyłożyć 2 łyżki oraz ułożyć porcję usmażonych warzyw.
Na warzywach ułożyć plaster schabu i polać resztą przecieru pomidorowego.
Całość posypać tartym serem mozzarella.
Piec na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni, przez około 20-25 minut.