Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięciutkie knedle z borówkami z ciasta parzonego bez ziemniaków, szybkie i pyszne

Mięciutkie knedle z borówkami z ciasta parzonego bez ziemniaków, szybkie i pyszne

Autor:

Przepisów i artykułów: 194 Ocena: 5936

Dodano:

Odsłon: 6801

Robi się je ekspresowo, są mega mięciutkie i pyszne. Robi się je z ciasta parzonego, które jest niezwykle mięciutkie i delikatne. Knedle są bez ziemniaków więc robi się je dużo szybciej

Składniki

  • Ciasto
  • -500ml mleka 2% -2 łyżki masła -1,5 szklanki mąki pszennej tortowej
  • -3 żółtka -0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
  • NADZIENIE i SOS
  • -400g borówek -1 cukier waniliowy
  • -2 łyżki cukru -4 łyżki śmietany -0,5 szklanki mleka
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Zaczynamy od przygotowania ciasta parzonego. Do garnka wlewamy mleko oraz dajemy masło. Gdy zacznie się gotować wsypujemy 1,5 szklanki mąki i mieszamy aż powstanie coś na kształt ciasta na ptysie.Ciasto studzimy 10 minut , wbijamy żółtka, dodajemy mąkę ziemniaczaną i wyrabiamy ciasto, jak się klei dodajemy maki pszennej. Ciasto ma być gładkie i elastyczne.

  2. Dzielimy je na małe kawałki, nadziewamy borówkami (borówki należy wymieszać z 1 łyżką cukru i cukrem waniliowym) do borówek, które zostały dajemy łyżkę cukru oraz mleko i śmietanę i blendujemy na gładki sos.

  3. Knedle gotujemy aż do wypłynięcia.

    I gotowe :-) Są rewelacyjne, mięciutkie i szybkie, polecam gorąco :-)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Marqola 02 czerwca 2017 Pysznie wygląda!
No i już wiem co dziś będzie na obiad:)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń