Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 321
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 758
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 62
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 252
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 321
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 758
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 62
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 252
Składniki
w 1/3 szklanki zimnego mleka rozprowadzamy żelatynę. Pozostałe mleko gotujemy. Pod koniec gotowania dodajemy cukry. Wyłączamy grzanie i łączymy z napęczniałą żelatyną. Nie gotujemy już. Mieszamy, aż do rozpuszczenia żelatyny. Wlewamy do dwóch kielichów. Odstawiamy w chłodne miejsce. Agar moczymy 10 minut w 1/4 szklanki wody. Miętę gotujemy w pozostałej wodzie do miękkości. Miksujemy blenderem. Wlewamy napęczniały agar. Gotujemy na małym ogniu ok 5 minut. Pod koniec dosypujemy cukier. Smacznego.