Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Młoda kapusta słodko-kwaśna"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 411
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 95
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 29
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 411
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 95
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 29
Składniki
Kapustę oczyść, podziel na 4 części i potem drobno poszatkuj. W garnku o grubym dnie rozgrzej łyżkę oliwy oraz masło. Włóż kapustę i smaż, mieszając, aż warzywo lekko zmięknie.
Zalej gorącą wodą w takiej ilości, aby zakryła kapustę. Wsyp szczyptę soli, pieprzu, cukier, wlej ocet winny. Gotuj kilka minut, aż kapusta będzie całkiem miękka.
Posiekaj koperek, wsyp do kapusty. Zagotuj i jeszcze raz przypraw do smaku. Można zagęścić ją odrobiną mąki. Podaj z ziemniakami oraz sadzonym jajkiem.
Tak przyrządzona kapusta doskonała jest jako jarzynka do pieczonych i duszonych mięs oraz kaszanki na gorąco. Tak samo, jesienią, można przyrządzać włoską kapustę.Źródło: Takie jest życie