Do góry

Dodatki Przepis na:

Młoda kapusta zasmażana

Młoda kapusta zasmażana

Autor: Bellapi

Przepisów i artykułów: 184 Ocena: 2202

Dodano: 07.07.2017

Odsłon: 3954

Uwielbiamy młodą kapustę. Dziś dla was propozycja nie do odrzucenia. Młoda zasmażana kapusta. Pyszna słodka i aromatyczna.

Składniki

  • Główka młodej kapusty
  • Sól
  • Pieprz
  • Pół pęczka świeżego kopru
  • 2 suszone pieczarki
  • 1,5 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1 liść laurowy
  • 3 - 4 ziarna ziela angielskiego
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę myjemy, szatkujemy drobno. Przekładamy do garnka. Zalewamy ok. 1/3 litra wody. Wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie i pieczarki. Gotujemy do miękkości.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy mąkę i mieszamy. Gdy mąka lekko się przyrumieni, wlewamy do kapusty.
    Zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia.
    Koper drobno siekamy. Wrzucamy do kapusty.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 08 lipca 2017 Ooo kapustka,cudnie smakuje;-) ja dodaję jeszcze szczyptę gałki i kurkumy:-) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Facet_w_kuchni 07 lipca 2017 Też tak robię. Chociaż zamiast masła dodaję pokrojony w kosteczkę i przetopiony kawałek słoninki. Ma całkiem inny smak. Ale samo sedno to samo. Uwielbiam :-) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń