Do góry

Przekąski Przepis na:

Młode ziemniaki faszerowane pleśniowym kozim serem

Młode ziemniaki faszerowane pleśniowym kozim serem

Autor: Obserwator

Przepisów i artykułów: 658 Ocena: 13011

Dodano: 04.06.2016

Odsłon: 6198

Czas młodych ziemniaków, proponuję faszerowane. Skorzystałem z przepisu z najnowszego magazynu " Moje Gotowanie " Użyłem kozi ser z pleśnią "Bresse Bleu"

Składniki

  • 1 kg młodych ziemniaków
  • 3 kozie serki z pleśnią
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • sól
  • pieprz
  • tarta bułka
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni C. Ziemniaki umyłem, osuszyłem (nie obieramy).
    Owinąłem każdy osobno w folią aluminiową. Zapiekałem przez godzinę na blasze, od czasu do czasu je obracałem. Jak zrobiły się miękkie odwinąłem ja z foli. Ściąłem górę, łyżką wydrążyłem pozostawiając ok. 5 mm miąższu.
    Wydrążone ziemniaki ugniotłem z kozim serem i listkami tymianku, lekko doprawiłem solą i pieprzem. Przygotowany farsz z powrotem włożyłem do wydrążonych łupinek. Posypałem bułką tartą i zapiekałem pod grillem ok. 7 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 09 czerwca Bardzo spodobał nam się ten przepis, dlatego zamieściliśmy go w naszym zestawieniu - https://smaker.pl/newsy-10-pomyslow-na-mlode-ziemniaki,1899766,a,.html
Dzięki za świetną inspirację! :)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 05 czerwca 2016 Świetny pomysł na pyszne ziemniaczki <3

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń