Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas młodych ziemniaków, proponuję faszerowane. Skorzystałem z przepisu z najnowszego magazynu " Moje Gotowanie " Użyłem kozi ser z pleśnią "Bresse Bleu"
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 339
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4827
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 99
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 135
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 339
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4827
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 99
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 135
Składniki
Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni C. Ziemniaki umyłem, osuszyłem (nie obieramy). Owinąłem każdy osobno w folią aluminiową. Zapiekałem przez godzinę na blasze, od czasu do czasu je obracałem. Jak zrobiły się miękkie odwinąłem ja z foli. Ściąłem górę, łyżką wydrążyłem pozostawiając ok. 5 mm miąższu. Wydrążone ziemniaki ugniotłem z kozim serem i listkami tymianku, lekko doprawiłem solą i pieprzem. Przygotowany farsz z powrotem włożyłem do wydrążonych łupinek. Posypałem bułką tartą i zapiekałem pod grillem ok. 7 minut.