Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cieszmy się młodymi ziemniakami póki są:). Do ziemniaków dobrałam dziś ciężkie dodatki - boczek i kiełbasę, nie potrzeba więc tu niczego więcej, no może poza szklanką zimnej maślanki:).
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1195
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457718
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1448
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2270
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 582
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1195
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457718
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1448
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2270
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 582
Składniki
Ziemniaki skrobiemy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Boczek i kiełbasę kroimy, podsmażamy na rozgrzanej patelni bez dodatkowego tłuszczu.
Jajka mieszamy ze śmietaną, dodajemy posiekany szczypior, sól i pieprz.
Masą śmietanowo-jajeczną zalewamy ziemniaki i mięso. Mieszamy do połączenia składników. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni, z termoobiegiem przez 30 minut.