Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Modro kapusta, pod tą nazwą kryje się jedna z potraw śląskiego zwykle niedzielnego obiadu. Często podawana z kluskami śląskimi i roladą tworzy kompletne śląskie danie.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 656
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 35
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 198
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 328
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 131
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4609
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 656
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 35
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 198
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 328
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 131
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4609
Składniki
Kapustę drobno szatkuję i gotuję do miękkości z liściem laurowym, zielem i pieprzem ziarnistym. Pokrojony w kostkę boczek podsmażam na rumiano (nie na skwarki) przed końcem dodaję pokrojoną w kosteczkę cebulę i podsmażam wspólnie. Gotową kapustę odcedzam i łączę z boczkiem i cebulą, mieszam i doprawiam solą, pieprzem, cukrem i łyżką octu. Najlepsza jest podawana na ciepło.