Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab nadziewany na kolorowo ogórkami konserwowymi i salami. Cos dla oka i podniebienia, smaczny zarówno na cieplo jak i na zimno.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 965
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 965
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Składniki
Poniewaz mój kawalek mial 20 cm dlugosci , szpikowalam go z dwóch stron, aby mozaika wyszla w miare równomierna. W tym celu pokroilam ogórki i salami na paski 1cm x 1 cm o dlugosci 10 cm. Najpierw z jednej strony wydrazylam ostrym waskilm nozem male dziurki, w które wsadzalam na zmiane salami i ogórki, potem tak samo zrobilam z drugiej strony. Schab doprawilam przyprawami i odatawilam do lodówki na kilka godzin. Pieklam razem z pokrojona cebula i kilkoma zabkami czosnku w temp. 160° C. polewajac wlasnym sosem od czasu do czasu. Na 2 -kilogramowy kawalek potrzebowalam ok 2,5 godziny.
Smakuje zarówno na cieplo we wlasnym sosie, jak i na zimno.