Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smakujące i wyglądające muffinki :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30835
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3601
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3379
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1102
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30835
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3601
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3379
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1102
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Formy na muffinki wykładamy papilotkami.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. Jajka ucieramy z masłem, cukrem oraz ekstraktem waniliowym do czasu aż masa będzie puszysta. Następnie łączymy wszystkie składniki ze sobą i dodajemy mleko. Gotową masą wypełniamy papilotki do 2/3 ich wysokości i pieczemy w piekarniku 20-25 minut.
Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy babeczki do ostygnięcia. W tym czasie przygotowujemy polewę. Cukier puder łączymy z łyżką wody i barwnikiem. Dokładnie mieszamy.
Dekorujemy różową polewą babeczki i na każdej kładziemy po płatku róży.