Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smakujące i wyglądające muffinki :)
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 15
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 233
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 15
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 233
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Formy na muffinki wykładamy papilotkami.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. Jajka ucieramy z masłem, cukrem oraz ekstraktem waniliowym do czasu aż masa będzie puszysta. Następnie łączymy wszystkie składniki ze sobą i dodajemy mleko. Gotową masą wypełniamy papilotki do 2/3 ich wysokości i pieczemy w piekarniku 20-25 minut.
Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy babeczki do ostygnięcia. W tym czasie przygotowujemy polewę. Cukier puder łączymy z łyżką wody i barwnikiem. Dokładnie mieszamy.
Dekorujemy różową polewą babeczki i na każdej kładziemy po płatku róży.