Do góry

Desery Przepis na:

Mus w pucharku z pomarańczy

Mus w pucharku z pomarańczy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14717

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Mus w pucharku z pomarańczy"

Składniki

  • 20 dag gorzkiej czekolady
  • 4 żółtka
  • 10 dag cukru
  • 1 czubata łyżeczka cukru waniliowego
  • 5 dag miękkiego masła
  • 1-2 łyżeczki żelatyny
  • 4 duże pomarańcze
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 20 ml likieru pomarańczowego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czekoladę stop. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Czekoladę wymieszaj z masłem, przestudź, połącz z masą żółtkową. Żelatynę namocz, rozpuść, podgrzewając.

  2. Pomarańcze sparz, zetnij wierzchy, wyjmij miąższ, pokrój go. Śmietanę ubij, połącz z żela- tyną i masą czekoladową. Dodaj likier i kawałeczki pomarańczy, wymieszaj. Przełóż do wydrążonych pomarańczy. Deser schładzaj 3 godziny.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń