Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojego taty.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 851
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 62
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 851
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 62
Składniki
Wykonanie: Kotlety przełożyć do szklanego naczynia, zalać mlekiem, dodać obraną i pokrojoną w plasterki cebulę, po czym odłożyć w chłodne miejsce do następnego dnia. Następnie odsączyć na ręczniku papierowym i utłuc z dodatkiem pieprzu i soli do smaku. Na połowie rozbitego kotleta ułożyć po plasterku szynki i sera i złożyć na pół. Przygotowane kotlety maczać w rozbełtanym mleku, panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.