Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić karkówkę duszoną w cebuli - sprawdzony przepis krok po kroku. To jest dopiero pyszne! Uroczystość rodzinna w planach, impreza lub niedzielny obiad w gronie najbliższych? Ta karkówka zaskoczy wszystkich. Skorzystaj z przepisu i odkryj sekret tej pysznej i łatwej w przygotowaniu potrawy! :) Ślicznie pozdrawiam :)
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 509
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 71
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 666
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 509
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 71
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 666
Składniki
Oprószone solą oraz pieprzem kotlety smażymy kolejno na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron - przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Na pozostałym na patelni tłuszczu podsmażamy pokrojoną cebulę, dodajemy tymianek, mieszamy - dodajemy do karkówki.
Na patelnię wrzucamy pozostałe warzywa, chwilę podsmażamy (w razie potrzeby uzupełniamy tłuszcz), dodajemy pomidory z zalewą, paprykę (ewentualnie), podduszamy ok. 10 minut, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem - wlewamy całość do karkówki.
Naczynie żaroodporne przykrywamy, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy około 2 godziny i gotowe. Smacznego :)