Do góry

Przekąski Przepis na:

Naleśniki popularne

Naleśniki popularne

Autor: Halszczak

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 43

Dodano: 10.02.2012

Odsłon: 8758

Wygląda na prosty, ale zrobienie dobrego naleśnika to sztuka.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka i żółtko roztrzepać z solą, wsypać przesianą mąkę i wyrabiać na jednolitą masę. Gdy zacznie gęstnieć dolewać po trochu mleko. Gotowe ciasto odstawić na 1/2 godz., po czym rozrzedzić lekko wodą.

  2. Smażyć na średnim ogniu, z obu stron, układając gotowe naleśniki jeden na drugim, aby nie obeschły.

  3. Naleśniki nadziewa się różnymi nadzieniami, np. z kapusty, z kapusty z grzybami, z mięsa, z sera lub dżemu. Do naleśników na słodko można dodać 1 op. cukru waniliowego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

napoleonka 06 kwietnia 2012 zgadzam się zrobić dobry naleśnik to sztuka!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 11 lutego 2012 Troszkę inny niż wszystkie,nigdy nie smażyłam na maśle - do wypróbowania - laduje w ulubionych

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń