Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z ciekawym nadzieniem powinny zadowolić wszystkich łasuchów ;)
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2495
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5230
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 188
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2495
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5230
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 188
Składniki
Orzeszki pokroić na drobniejsze części i uprażyć. Serek mascarpone połączyć z cukrem pudrem. Jaja ubić z cukrem, następnie dodać pozostałe składniki i połączyć.
Naleśniki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, po czym jeszcze ciepłe najpierw smarujemy masłem orzechowym, następnie mascarpone. Całość posypujemy orzeszkami i naleśnika zwijamy w rulon.
Podajemy ciepłe, pokrojone na mniejsze kawałki. Smacznego!