Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki w kakaowe paski"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1206
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1206
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
25 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji 0,80 zł • Przepis na 3-4 porcje
Do mleka wbijam jajko, dodaję mąkę, olej, oba cukry i miksuję do uzyskania gładkiej konsystencji. Odlewam 1/2 szklanki ciasta, dodaję kakao i mieszam.
Na rozgrzany na patelni (o śr. 26 cm) tłuszcz, nakładam porcję jasnego ciasta, na nie wylewam łyżką ciemne ciasto, tworząc esy-floresy i smażę naleśniki. Gotowe smaruję dżemem i zwijam w rulony.
<strong>Anna Mochocka z Daleszyc</strong>Źródło: Kobieta i życie