Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Praktyczne wykorzystanie gotowanego mięska i warzyw z rosołu.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 84
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 213
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 84
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 213
Składniki
Mięso wyjęte z zupy + warzywai( ostudzone) zemleć, dodać 2 jajka, rosół (tyle, aby mięso było kleiste), dobrze wymieszać, dodać posiekaną natkę pietruszki,i doprawić pieprzem. Na patelni o średnicy 28 cm usmażyć naleśniki: Zmiksować: ok. 200-250 dag mąki szymanowskiej, mleko, 2 jajka, szczypte soli i pół łyżki oleju. Nałożyć farsz na środek każdego naleśnika, złożyć go w kopertę, podsmażyć calość na patelni. Naleśniki dobrze smakuja z czerwonym barszczykiem. Smacznego :)