Do góry

Napoje Przepis na:

Nalewka bursztynowa

Nalewka bursztynowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2050 Ocena: 45993

Dodano:

Odsłon: 10985

Dodawana po kilka kropli do ciepłej wody i pita na czczo poprawia odporność ,zapobiega infekcjom. W razie choroby przebiegającej z kaszlem warto nią nacierać piersi i plecy. Wcierana w skronie łagodzi ból głowy.

Składniki

  • 50 g okruchów bursztynu
  • 1/2 L spirytusu
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Bursztyn wsypać do butelki ,zalać spirytusem ,zakręcić i odstawić w ciemne miejsce. Nalewka jest gotowa po 2 tygodniach ,nie trzeba jej przecedzać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń