Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato to najlepszy okres na aromatyczne octy owocowe. Wlasnorecznie wykonane sa najsmaczniejsze, nadaja sie nie tylko do przeróznych dressingów, ale i wszelkich sosów do ryb lub miesa. Balsamiczny ocet o aromacie czarnej porzeczki jest doskonaly do wielu salat, a takze do miesa...
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67555
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1866
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67555
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1866
Składniki
Umyc porzeczki i wybrac dojrzale owoce, wlozyc do garnka z cukrem i sola i zmiazdzyc najlepiej tluczkiem do ziemniaków. Odstawić na ok. godzine. Po godzinie dodac ocet balsamiczny i przyprawy. Zagotowac wszystko do wrzenia a nastepnie gotowac na bardzo malym ogniu ogniu przez około 15 minut. Odcedzic przez sito lub gaze i przelac do czystej butelki.
Przechowywac w suchym i ciemnym miejscu.