Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki w kolejnej odsłonie. Tym razem pyszna sałatka np. do obiadu.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy w grubsze plastry. Cebule obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Do ogórków dodajemy cebule, sól, olej, vegete, cukier, pieprz, ocet, koper, koncentrat pomidorowy i papryke. Wszystko dobrze mieszamy i odstawiamy na 20 minut.
Po tym czasie jeszcze raz mieszamy. Kladziemy do słoików razem z sosem. Pasteryzować ok 10 minut.