Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki " po kalisku"

Ogórki  po kalisku

Autor: Werazmus

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 132

Dodano: 04.08.2017

Odsłon: 30804

Ogórki w kolejnej odsłonie. Tym razem pyszna sałatka np. do obiadu.

Składniki

  • 4 kg. ogorków
  • Pół kilo cebuli
  • 1 lyżka soli
  • Pół szklanki oleju
  • Pół szklanki octu
  • 1 szklanka cukru
  • 1 płaska łyżka pieprzu
  • 2 łyżki vegety
  • 400 gram koncentratu pomidorowego
  • Garść kopru
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ogórki obieramy i kroimy w grubsze plastry. Cebule obieramy i kroimy w cienkie plasterki.
    Do ogórków dodajemy cebule, sól, olej, vegete, cukier, pieprz, ocet, koper, koncentrat pomidorowy i papryke. Wszystko dobrze mieszamy i odstawiamy na 20 minut.

  2. Po tym czasie jeszcze raz mieszamy. Kladziemy do słoików razem z sosem. Pasteryzować ok 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewus71 08 sierpnia Ogórki przepyszne bez wątpienia
Przepis na te ogórki dodałam w 2014 roku tylko papryki brakuje.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń