Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, aromatyczne ogórki na surówkę do obiadu.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 213
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3176
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 965
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 799
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 213
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3176
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 965
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 799
Składniki
Wykonanie: Ogórki obrać, pokroić. Zagotować wodę z solą, włożyć ogórki gotować bardzo powoli przez 10 minut. Następnie wyjąć ogórki a płyn odstawić. Ogórki włożyć do wyparzonych słoików, posiekany koperek i pokrojony w słupki imbir. Do płynu z ogórków dodać ocet, cukier, gorczycę, pieprz, listki laurowe i całość gotować przez 5 minut. Gorącą zalewą zalać ogórki, szczelnie zakręcić i na następny dzień przenieść w chłodne miejsce.