Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona zupa w świątecznym wydaniu;)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 539
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11000
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13479
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 539
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11000
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13479
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Składniki
Ogórki zetrzeć na grubych oczkach tarki. cebule i czosnek również zetrzeć tylko na drobnych oczkach. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. .
Ogórki z czosnkiem i cebulą przełożyć do garnka. Dodać pokrojone ziemniaki. Wlać wino, bulion i gotować na wolnym ogniu aż ziemniaki będą miękkie.
Gdy ziemniaki będą juz miękkie dodać śmietanę i znów powoli zagotować.
Na koniec doprawić solą i pieprzem oraz wsypać posiekany koperek.