Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
..czyli kapuściano-porowe placki taki japoński fast food. Trochę dziwne połączenie ale jeśli spróbujecie to się przekonacie, że warzywne okonomiyaki jest faktycznie przepyszne.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5644
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34577
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5644
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34577
Składniki
Kapustę, pory, mąkę i sól łączymy w dużej misie. Dolewamy ubite jaja i dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wykładamy kapuścianą mieszankę, spłaszczamy drewnianą szpatułką. Po 4-5 minutach placek odwracamy dodając w razie potrzeby nieco oliwy na patelnię. Mozna upiec jeden duży lub kilka małych placuszków
Smażymy jeszcze 4-5 minut. Przed podaniem możemy posypać szczypiorkiem, gęstym jogurtem, bądź sosem pomidorowym.