Do góry

Przekąski Przepis na:

Omlet naleśnikowy

Omlet naleśnikowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 30

Dodano:

Odsłon: 1445

Łatwe,szybkie

Składniki

  • Jajka 2,lub 3, mąka łyżka, mleko, lub śmietana 30 - 50ml, masło łyżka.
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 2, lub 3 jajka w zależności od apetytu rozbijamy do rondelka. Roztrzepujemy do omletu. Dodajemy mleko i przesianą mąkę. Mieszamy do otrzymania jednolitej masy bez grudek. Przelewamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy z obu stron jak gruby naleśnik na słodko, lub słono. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń