Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oponki na tłusty czwartek i nie tylko polecam! Sprawdzą się jako szkolna przekąska!
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 22
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 36
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 155
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10982
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 22
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 36
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 155
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10982
Składniki
Mąkę przesiewamy dajemy do niej ser -można go skruszyć w rękach lub zemleć i sól. Cukier ucieramy z jajkami i sodą.
Wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy je na grubość 0,5 centymetra i wykrawamy szklanką oponki a w środku dziurki jakimś kieliszkiem.
Smażymy na rozgrzanym głębokim oleju na rumiano z obu stron.
Podajemy potrzepane cukrem pudrem.