Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis, który nie może się nie udać.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2433
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4596
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1717
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 529
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2433
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4596
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1717
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 529
Składniki
Z podanych składników zarobić ciasto.
Ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm
Wyciąć koła szklanką, a w nich otwory kieliszkiem.
Rozgrzać dużą ilość oleju w rondlu.
Oponki wkładać na dobrze rozgrzany olej i smażyć z obu stron.
Gdy nabiorą złotego koloru wykładać na papierowy ręcznik.
Oponki posypać cukrem pudrem.