Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja kotlecików jagnięcych.
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 108
Polecam.
Odsłon: 1566
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1723
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 108
Polecam.
Odsłon: 1566
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1723
Składniki
Mięso po wyjęciu z lodówki ogrzałem do temperatury pokojowej . Comber pozostawiłem całości , na pojedyncze kawałki pokroiłem po upieczeniu. Kroimy na dwie lub jedna kostkę w zależności od wielkości mięsa. Piekarnik rozgrzałem do 150 st. C . Na patelni rozgrzałem oliwę z oliwek ( użyłem patelni , którą mogłem włożyć do piekarnika ). Comber posoliłem i od razu smażyłem , najpierw położony kostkami do góry ok. 4 minuty , potem przewróciłem poziomo i smażyłem od strony mięsa kolejne 4 minuty. Obsmażony comber wstawiłem z patelnią do piekarnika i piekłem bez przykrycia 30 minut. Wyjąłem z piekarnika patelnię z mięsem z piekarnika , zdjąłem je z patelni i odstawiłem na ok. 8 minut pod przykryciem z folii aluminiowej. Pokroiłem przed podaniem na kotleciki. Podałem z sosem balsamicznym i puree z batatów. Sos : w rondelku zagotowałem ocet balsamiczny , miód , sok z cytryny i rozmarynem , ciągle mieszałem aż sos nieco zgęstnieje. Puree: pataty ,obrałem ,pokroiłem na mniejsze kawałki i ugotowałem w osolonej wodzie (ok. 20 min). Zmiksowałem na gładkie puree z kremówką i papryką. Podałem z jagnięciną.